Förra året var det premiär för tributefestivalen Monsters of Rauk i Stenkyrka. Så sent som i maj drog förebedelserna igång och det var på håret att den nybyggda scenen hann bli klar i tid.

– Det är skönt att slippa den stressen i år, säger arrangören Marcus Edmark.

Förra året spelade sex olika triubuteband, band som spelar covers från en och samma band eller artist, med på scen.

Artikelbild

| Monsters of rauk 2017.

LÄS MER: Monstruös rockfest i Stenkyrka

I år blir det tio band som alla redan är klara och bokade. På fredagkvällen den 27 juli blir det "förfest" utan levande musik för dem som vill komma tidigare för att kanske ställa upp husvagnen eller slå upp sitt tält. Själva festivalen drar igång den 28 juli och vara cirka tolv timmar.

– Som det ser ut nu så drar vi gång redan klockan tolv på daggen och kör ungefär fram till midnatt, säger Marcus Edmark.

De flesta banden är från Gotland, som Fröken Järn, som spelar Iron Maiden, Destructed Appetite, som spelar Guns N´Roses, Rebels, som spelar Black Sabbath, och Black Business, som splelar AC/DC. Men även band från Stockholm och Göteborg kommer till festivalen.

Artikelbild

| Monsters of rauk 2017.

–Vi får även hit ett band från Oslo, Pain Killer, som spelar Judas Priest. De har röstats framsom Europas bästa tributeband, säger Marcus Edmark.

Förra året kom mellan 1 500 och 2 000 besökare och Marcus Edmark tror att det kan bli fler i år.

Artikelbild

| Monsters of rauk 2017.

– Trycket verkar vara stort och många har redan hört av sig som vill boka biljetter. Nu får vi bara hålla tummarna för att vädret blir bra.

En ny webbsida är på gång och väntas bli klar under kommande vecka.