Under torsdagen blev det officiellt att gotlänningen Herman Gardarfve varit med och skrivit vinnarlåten till "Idol" 2017. Den 19 december kommer också vinnaren i "Idol" samt tvåan och trean att uppträda på Ica Maxi i Visby.

– Vi har gjort det här i flera år och haft många av de tidigare vinnarna hos oss tidigare. Vi har gjort uppehåll något år, men ändå får vi alltid frågan att ta emot dem igen för de vill komma till Gotland, säger Paul "Dino" Larsson som driver Ica Maxi.

Han säger att de tagit ett uppehåll under fyra år och nu väljer att bjuda på ett uppträdande på nytt. Det kommer nämligen att vara gratis att se "Idol"-deltagarna.

Artikelbild

| Paul "Dino" Larsson säger att han tycker det ska bli intressant att se hur intresset för "Idol" är bland gotlänningarna.

– Nu undrar jag hur intresset är för "Idol" på ön och då ska vi testa av det. Dessutom är det roligt att kunna göra det här när en gotlänning gjort vinnarlåten, säger Paul "Dino" Larsson.

Han menar att det kanske finns någon gotlänning som vill ställa upp i "Idol" i framtiden och kanske kan hitta inspiration hos artisterna som kommer.

– Det finns kanske någon gotländsk talang som vill inspireras och se de här artisterna uppträda, säger Paul "Dino" Larsson.

Chris Kläfford och Hanna Ferm gör upp i "Idol"-finalen fredagen den 8 december. Gabriel Cancela blev trea i "Idol".