Miriam Bryant var det stora dragplåstret på Wisby Strandfestival som arrangerades från onsdag fram till och med fredag vid Kallisområdet i Visby hamn. Drygt 2 500 personer kom för att se Miriam Bryant uppträda och ett 100-tal personer stod utanför området. Hon körde fler av sina hits som "Rocket", "Black car" och även Sven-Bertil Taubes låt "Ett sista glas", som hon körde för första i gången "Så mycket bättre". Helagotland.se fick prata med Miriam Bryant efter konserten och hon njöt av att vara tillbaka på Gotland.

– Det känns alltid kul att komma tillbaka, jag hade ingen relation till Gotland innan "Så mycket bättre". På något sätt känns det som att det var här en ny grej började, lite som före och efter kristus, säger Miriam Bryant något skämtsamt.

– Innan "Så mycket bättre" var det något helt annat jag sysslade med känns det som.

Artikelbild

| Över 2000 personer kom för att se Miriam Bryants konsert på Wisby Strandfestival.

Vad menar du är den stora skillnaden?

– Nu har jag nått ut till flera och det är väldigt roligt. Det är kul att det är så blandade åldrar och olika stilar. Det är 50-åriga kvinnor med skjorta och 18-åriga tjejer med glitter. Jag tycker det är fantastiskt kul, säger Miriam Bryant.

Det var hennes sista Sverigespelning för året och hon säger det var speciellt att få avsluta på Gotland.

– Det var jättekul att få avsluta här. Det blev en bra uppslutning från publiken och det kändes som en jäkligt bra spelning, säger Miriam Bryant.

Artikelbild

| Miriam Bryant såg nu fram emot att få komma hem och ta det lugnt efter turnén.

Hon säger att det ska bli skönt att nu få komma hem, ta det lite lugnare och leva ett vanligt liv.

– Jag ska vara hemma och vila, jag har bihåleinflammation. Så jag ska bli frisk från den och spela in sista delen av mitt sommarprat. Sen ska det bli skönt att få laga mat hemma och börja gå till gymmet igen, jag ska få bort sommarkilona. På turné blir det lite mer fest, nu ser jag fram emot att inte festa och ligga hemma och se serier, säger Miriam Bryant.

Artikelbild

Hur är det att spela på Gotland?

– Det är fantastiskt. Förra året körde vi på Kallis med en otrolig solnedgång och så på Fårö i ladan. Då fick jag rida på Islandshästar och det var en magisk spelning, precis som i kväll, säger Miriam Bryant.

Artikelbild

| Många var glada över att se Miriam Bryant i Visby.

Thomas Nässén, vice vd på Wisby Strand, är nöjd med Wisby Strandfestival och vad man presterat under den första festivalen.

– Vi hade räknat med ungefär 5 000 besökare de här dagarna och det tror jag vi når. Det tar tid att sätta ett evenemang och folk ska veta vad det är. Men det har tagits emot väldigt väl och det har varit en bra kombination med musik och matområdet, säger han.

Artikelbild

Nu hoppas Thomas Nässén att det blir en fortsättning på festivalen.

– Vi vill satsa på tre år och nu ska vi utvärdera det här första året med regionen. Vi vill satsa och se hur det utvecklas, säger Thomas Nässén.

Artikelbild

Vad kan du säga mer om festivalen?

– Jag är väldigt nöjd. Jag har inte sett en snyggare festivalarena någonstans, säger han.