Redan klockan tio på lördagsförmiddagen, då dörrarna öppnades för Rockskallen Kidz, var det lång kö med barn som ville prova på att vara rockstjärna för en dag. En av dem var Mira Lydänge, 9 år, som passade på att testa trummorna som stod uppställda på scenen. Egentligen är inte rockgenren hennes grej men hon hade anammat dagens tema väl med både kläder, smink och grönsprayat hår.

– Jag gick hit för att jag gillar att klä ut mig, säger hon.

Mira Lydänge tycker att det var kul att spela trummor men hon har inga tankar på att själv spela i band eller satsa på någon karriär inom musik. På frågan om vad hon lyssnar på hemma svarar hon utan att tveka:

Artikelbild

| Alva Bexing, 7, med sin mamma Anna-Karin Karlsson.

– Marcus och Martinus, de är bra.

För aktiviteterna på scenen stod King Kong Musikakademi, en nyöppnad musikskola som utöver musik och sång även undervisar i studioarbete, livemuciserande och musikteori. Skolan håller hus mitt emot lasarettet och har för närvarande 20 elever.

Elsa Bergman, 7 år, hade också kommit till evenemanget och provade på att spela elbas.

– Jag spelar inget instrument annars men jag vill jättegärna börja med piano!

Artikelbild

| Alva Bexing, 7, blir fotograferad.

Den som ville föreviga minnet från denna historiens första Rockskallen Kidz, fick kliva in i en liten fotostudio med rökmaskin, och bli avbildad med elgitarr i hösta hugg. Ja, det är livet på en pinne för en rockstjärna i de yngre åren: styling, spelning, fotosessioner och sist men inte minst; korv med bröd.

Följ Helagotland.se på Facebook för senaste nytt om Gotland – där kan du även kommentera och diskutera våra artiklar.