Musik över hela ön (GA) Tears, Kaliffa, John Lundvik, Arja Saijonmaa, Brolle, Blossom Tainton, Di Sma. Det är bara några av de artister representerande vitt skilda stilar som spelar på Gotland under december.

Redan i kväll är det stor adventskonsert på Rondo i Klintehamn. Det blir en blandning av stilar som traditionell julmusik, rock och gospel. Bland artisterna återfinns bland andra Shakin' Fredrik Willstrand, Blossom Tainton Lindquist och Glimra.

– Det är premiär i år och arrangeras av Klintehamns bygdegårdsförening i samarbete med Fröjel Resort, säger Roger Bergvall, styrelseledamot i bygdegårdsföreningen.

Artikelbild

| Brolle framträder i domkyrkan.

– Det finns lite för alla smaker, allt från traditionell adventsmusik till poppigt och gospel. Vi har fått ihop ett rejält artistutbud, det känns jätteroligt. De har varit jätteenkla att få med sig och ställa upp.

Samtliga artister är Gotlandsbaserade och det gäller även kompbandet i vilket Roger Bergvall själv ingår och spelar bas. I övrigt medverkar Anders Björkqvist, kapellmästare, Fredrik Melin-trummor, Conny Gahnström-gitarr och Hasse Lindqvist-akustisk gitarr.

– Det ska bli jätteroligt att gå upp på Rondoscenen, även om det inte riktigt var meningen från början. Vi har repat själva, och tillsammans med artisterna vid två tillfällen och gör det även i morgon (lördag) på dagen.

Och, givetvis återfinns samtliga artister gemensamt på tribunen under finalnumret.

Artikelbild

| Arja Saijonmaa medverkar på "Lett u hjelpe" på Wisby Strand.

– Det blir en pampig avslutning, utlovar Roger.

Nu hoppas han att publiken strömmar till Rondo.

– Förhoppningsvis är det här början på en tradition.