”Altered carbon” sägs vara en av historiens dyraste tv-serier. Den är baserad på Richard K. Morgans roman med samma namn och utspelas 300 år in i framtiden. Det är en framtid där människors medvetande kan lyftas ut ur från kroppen och flyttas över till nya kroppar. Man liknar processen vid en orm som ömsar skin.

En elitsoldat som hette Takeshi Kovacs dödades i ett slag på en annan planet för 250 år sedan, men hans medvetande räddades. Detta flyttas i tv-serien över till Kinnamans kropp. Följer gör intriger, mord och action.

Hård träning

Artikelbild

| Joel Kinnaman fick anstränga sig hårt för att komma i tillräckligt bra form för rollen i "Altered carbon". Arkivbild.

Serien har spelats in i studio i Vancouver i Kanada. Kinnaman har berättat för Expressens tv-blogg att träningen började sex månader före inspelningen, tre till fem timmar om dagen. :

Det är tungt drama med långa spelscener och mycket dialog, och det är mycket action. Jag har tagit actiondelen mer seriöst än tidigare och gör alla stunts själv. Det är jävligt kul, säger han till TT.

I många av actionscenerna är han bar på överkroppen, vilket har inneburit en del problem – han har tidigare låtit tatuera en av sina armar, men nu har det blivit mer.

Ja, jag har fått en på andra armen också. Så nu är det symmetri. Fast det innebär mycket tidigare in i sminket. Jag har bar överkropp i var och varannan scen.
Artikelbild

| Martha Higareda och Joel Kinnaman i "Altered carbon". Pressbild.

Hemlig handling

Än är handlingen i ”Altered carbon”, som har premiär på Netflix den 2 februari, mycket hemlig. På frågan om han återkommer även i andra säsongen av serien svarar Kinnaman:

Artikelbild

| Joel Kinnaman. Arkivbild.

I den värld där serien utspelas har den fysiska kroppen inte samma betydelse. Allt finns lagrat på ett chip, så man kan byta kropp.

Nu under sommaren har han filmat i London, i en engelskspråkig version av Anders Roslund och Börge Hellströms bästsäljare ”Tre sekunder”. En man infiltrerar ett kriminellt gäng i ett fängelse, ett uppdrag som är helt livsfarligt. Världspremiären på filmen, där Kinnaman spelar mot bland andra Rosamund Pike och Clive Owen, är planerad till 17 augusti i år.