För en dryg månad korades Amanda Ginsburgs ”Jag har funderat på en sak” till 2018 års bästa jazzskiva på Grammisgalan, och kort därpå tog hon emot Gösta Lyttkens musikstipendium på Jazzklubben i Visby.

Den som missade den spelningen för snart en ny chans att se Ginsburg på en gotländsk scen, för i går blev sångerskan klar för sommarens konsertserie Musik i ruinen.

– Jag längtar efter att få åka ut och sjunga för dem som betyder allra mest för mig, att möta alla dem som lyssnar och uppskattar min musik, skriver Amanda Ginsburg i ett pressmeddelande.

Jazzstjärnskottet, som ofta jämförs med Monica Zetterlund, är bosatt i Stockholm, men tillbringar mycket av sin lediga tid på norra Gotland.

– Jag har skrivit många av mina låtar på ön faktiskt, sa Amanda Ginsburg i en GT-intervju i samband med besöket på Jazzklubben.

Musik i ruinen arrangeras av Gotland Live Entertainment i St. Nicolai ruin under juli månad. Kända bokningar sedan tidigare är Titiyo, Gustaf och Victor Norén, Louise Hoffsten och Sophie Zelmani.