Sedan starten i mars 2014 har det gotländska nyhetsmagasinet Horisont gett ut 38 nummer och totalt närmare 4 000 sidor. Inför nästa år sker förändringar. Fyra nummer om året bantas bort, magasinet går från tio till sex utgivningar under 2018.

– Det har flera skäl. Våra långa jobb tar mycket tid i anspråk och vi vill kunna lägga mer tid för att få dem ännu mer genomarbetade, säger Christer Bjöhle, chefredaktör och ansvarig utgivare.

Varje nummer kommer från och med nästa år i stället att bli tjockare, men han sticker inte under stol med att redaktionen har varit för liten för att orka med tio nummer om året.

– Det är för tajt i dag. I grunden är vi två heltidsanställda, säger Christer Bjöhle.

Själv är han, förutom reporter, redigerare, chefredaktör och ansvarig utgivare, tillsammans med Per Wallstedt tidningens huvudägare och sköter dessutom distributionen till drygt 30 återförsäljare på ön.

Upplagan ligger i dag närmare 2 000 per utgivning, men för att få bättre ekonomi hade Christer Bjöhle önskat att prenumeranterna varit fler.

– Vi lever helt klart på marginalerna, men vi lever och är ändå inne på tre och ett halvt år som vi har funnits. Det funkar men är tajt och vi försöker att inte dra på oss mer kostnader är nödvändigt, säger han.

I år återstår två nummer och det första 2018 kommer i slutet av februari. Vilka ämnen som är på gång att skriva om vill Christer Bjöhle inte avslöja.