Ett av de fyra mest prestigefulla priserna på den amerikanska Grammy-galan gick till en kvinna. Det var Alessia Cara som belönades i kategorin bästa nykomling. Vilket ledde till hashtagen "Grammyssomale".

Men för att fördelningen ska jämna ut sig mellan könen måste kvinnorna visa framfötterna. Det säger Grammyjuryns ordförande Neil Portnow i en intervju med Variety.

Det måste börja med kvinnor som har kreativiteten i sina hjärtan och själar och som vill jobba med musik. De måste kliva fram, för jag tror att de skulle vara välkomna, säger han.

Uttalandet har kritiserats hårt på sociala medier. En av rösterna som gjort sig hörd är sångerskan Pinks. På Twitter skriver hon att kvinnor har klivit fram i alla tider men också klivit åt sidan.

"Kvinnor ägde det gångna musikåret. Och alla tidigare år. När vi hyllar kvinnliga talanger och prestationer, mot alla odds, visar vi nästa generation av kvinnor, flickor, pojkar och män vad det betyder att vara jämställd och rättvis", skriver hon.

Redan innan priserna skulle delas ut kritiserades galan. Detta då Lorde var den enda kvinnan nominerad i kategorin bästa album samt var den enda i kategorin som inte blivit tillfrågad att uppträda.