Helagotland.se pratade med den utflyttade gotlänningen Philip Jalmelid redan i vintras då det blev officiellt att han skulle göra den manliga huvudrollen i den nyskrivna musikalversionen av succéfilmen "Så som i himmelen". Nu, över ett halvår senare, har han hunnit bekanta sig på riktigt med sin rollkaraktär Daniel Daréus, en person som Philip Jalmelid säger att han kan identifiera sig med.

– Rollen passar mig som handen i handsken, så det går ganska lätt att bli honom på scenen faktiskt. Precis som jag kommer Daniel Daréus från landet och blir lite mobbad i småbarnsåren. Sedan blir han stjärna på annat håll, men kommer tillbaka till hemstaden och går in i samma roll som innan han flyttade därifrån, berättar Philip Jalmelid.

LÄS MER: Gotlänning får huvudroll i stjärnmusikal

Artikelbild

| Philip Jalmelid (två från höger) tillsammans med Anders Ekborg, Björn Kjellman, Tuva B Larsen och Malena Ernman.

Han och den övriga ensemblem, som består av bland andra Malena Ernman, Björn Kjellman och Anders Ekborg, håller som bäst på att repetera in den nyskrivna musikalen, och den 36-årige gotlänningen tror att slutresultatet kommer att falla publiken i smaken.

– Repetitionerna går väldigt bra, och den nyskrivna musiken av Fredrik Kempe är helt fantastiskt. Han är en riktig hitmakare. Hela ensemblen är superproffsig och alla strävar mot samma mål, så jag tror verkligen att det här kommer att bli jättebra.

Är det här din största roll hittills i karriären?

– Jo, det är det absolut. Jag har ju gjort stora saker innan, men inget har krävt den här typen av skådespelarprestation. Det är även den största satsningen jag varit med i.

Artikelbild

Hur känns det att ha fått en sådan här roll?

– Det känns ärofyllt, underbart och skrämmande på samma gång. Det är ju verkligen ett bevis på att man har presterat bra tidigare i karriären.

Artikelbild

LÄS MER: Se gotlänningens mäktiga uppträdande i tv-rutan

Den 13 september är det dags för premiär på Oscarsteatern i Stockholm, men än så länge har Philip Jalmelid inte känt av någon nervositet.

– Jag trodde att jag skulle vara nervös, men jag har helt enkelt inte hunnit bli det. Vi jobbar jättemycket nu inför premiären, och när jag inte jobbar så umgås jag med min son och min sambo. Jag tror dock att nervositeten kommer att komma så småningom, säger han med ett skratt.

Den ursprungliga tanken är att musikalen, vars manus är skrivet av Kay och Carin Pollak, ska spelas under hösten. Enligt Philip Jalmelid kan det dock bli längre än så.

– Det har sålts över 60 000 biljetter redan, så det ser ut som att vi kan hålla på ett tag.