Tobias Fröberg har varit med och producerat Frida Hyvönens senaste album "Kvinnor och barn" som nu nominerats till en Grammis. Han blev inte förvånad när beskedet om nomineringen kom. Frida Hyvönen nominerades även till priserna årets kompositör och årets textförfattare.

– Jag är inte förvånad över Grammisnomineringarna, jag hade blivit mer förvånad om det inte blivit så. Det kanske låter kaxigt, men det är ett riktigt bra album, säger Tobias Fröberg.

– Redan när vi höll på med skivan kände vi att det skulle bli en svensk klassiker. Frida är en fantastisk textförfattare.

LÄS MER: Fröberg bakom Jill Johnsons succélåt i Så mycket bättre

Skivan spelades in i Benny Anderssons studio på Skeppsholmen.

– Allt har spelats in där och sedan har jag finputsat det sista med skivan hemma i studion i Viklau, säger Tobias Fröberg.

Han menar att det är en skiva som kommer att betyda mycket för många människor.

– Det är en av de viktigaste skivorna på hur länge som helst, just på grund av texterna och det finns låtar där som kvinnojourer använder. Det är en väldigt viktig skiva och glad över att jag fick vara med, säger Tobias Fröberg.

Tobias Fröberg är just inne i en flytt från Viklau in till Visby och framöver kommer Tobias Fröberg att ha sin studio där.

– I slutet av januari drar vi igång igen. Då fortsätter inspelningen av Peter Jöbacks skiva och sedan har jag lite projekt med nya artister på gång.

Följ Helagotland.se på Facebook för senaste nytt om Gotland – där kan du även kommentera och diskutera våra artiklar.