– Det är en större scen och troligen den största ljusshowen på Gotland någonsin, säger Kalle Wiman som är basist och sångare i bandet.

På en äng intill Galgberget finns ett avspärrat område som rymmer 4 000 personer. Bandet gör sig färdiga för kvällens spelning som under gårdagen hade sålt 1 300 förköpsbiljetter. Tidigare år har de spelat på Björklunda på södra Gotland, men har velat röra sig närmare Visby.

– Som det verkar går det mycket lättare om man ser på förköp, det är många som vill komma och se, säger Kalle Wiman.

Några av de klassiska Pink Floyd-låtarna som kommer att spelas är "Shine on you crazy diamond", "Wish you were here", "Money" och "Another brick in the wall". Den sista låten hoppades de även kunna anspela på vid val av konsertplats.

– Egentligen ville vi vara närmare ringmuren, under "The wall", men det finns decibelbestämmelser och olika tillstånd och eftersom vi börjar klockan 22 blir det svårt. Vi vill använda mycket ljud och ljus när det är mörkt, förklarar Kalle Wiman.

Bandet heter från början Safari och spelar vanligtvis reggaemusik, men samtliga bandmedlemmar känner mycket för det gamla kultbandets musik.

– Allihopa i bandet har minnen, som betyder något, till Pink Floyd under sin uppväxt, berättar Kalle Wiman.

Hela tribute-konceptet började när de repade för flera år sedan.

– Jonas lade an det här ackordet till "Shine on you crazy diamond" på synten och Göran hängde på med gitarren såklart och så började alla spela den låten som vi kom ihåg den. Då tänkte vi wow, det här måste vi göra någon gång, säger Kalle Wiman.

Sedan dess har de spelat Pink Floyd på olika konserter.

– Det var 2011 som vi drog igång det här projektet och spelade på Nunnan och lite andra ställen och sedan hamnade vi på Björklunda 2013, 2014 och 2015, säger han.

Förra sommaren tog de en paus och i kväll satsar de stort.

– Vi har gjort lite modifieringar, men vi har fortfarande med de mest kända låtarna som folk har hört, men har även med de som ingen känner till, säger Kalle Wiman.

En av låtarna heter "Dog" och kommer från skivan "Animals" som kom ut 1977.

– Men just bland floydianer är den känd förstås, de har lyssnat på allt, säger Kalle Wiman.

Kvällens spelning tror han dock kommer att passa alla som gillar livemusik.

– Man kan bara sätta sig i gräset på en filt eller ta med en solstol och njuta av musiken, så det är inget tryck mot några kravallstaket, säger Kalle Wiman.

Han har tidigare arrangerat konsertkvällen Escape from the Stockholmsvecka, som lades ner för ett par år sedan.

– Men nu kör vi på med det här i stället, säger han.