I dag inleds bygget av festivalområdet mellan Kallis och Wisby strand. Tobias Larsson, som är ägare av Wisby strand, säger att de just nu är i omställningen från Almedalsveckan.

– Vi har precis lämnat Almedalsvekcan och går nu in med totalt festivalfokus. Förut var det här lite av en mellanvecka som gav lite andrum mellan Almedals- och Stockholmsveckan, men det är kul att det har blivit mer, säger han.

Förra året kom det cirka 2 500 besökare under festivalens första dag, någonting som han tror kan slås i år. Både tack vare att festivalen når ut till en blandad publik med olika typer av artister och med utökningen av antalet artister.

– Inför i år har vi ökat antalet band och artister så vi hoppas få in fler folk i år.

Hur många biljetter har ni sålt?

– Vi säljer biljetter på så många platser runt hela Gotland så det har varit svårt att kunna sammanställa någon siffra, men av det vi har sett så ligger vi bra till.

Han fortsätter berätta om årets nyheter, bland annat har man skjutit fram hela festivalen en dag. En annan nyhet för i år är den sänkta åldersgränsen från det föregående årets 18-årsgräns, något som genomförts med inspiration från andra festivaler.

– Vi har tittat lite på hur andra festivaler har gjort och testade på ett sätt nu förra året och ett annat nu för i år. Så vi testar oss fram för att se vad som fungerar, säger Tobias Larsson.

Läs mer här