Fårö sjöd av liv och rörelse under lördagskvällen och natten. Men redan på torsdagen började folk strömma till ön.

– Det har varit mer folk än någonsin. Jag fick rapport om att färjan gick skytteltrafik under första delen av torsdagsnatten. Det var många sommarfåröbor som kom till Gotland redan då, säger Agneta Söderdahl, vice ordförande i föreningen Fårö framtid, som står som arrangör för Fårönatta.

I lyktorna och ljusens sken myllrade det av liv runt kaféer, restauranger och loppisar. Det var kultur i alla dess former med mycket musik, och Bergmanscentret hade öppet med filmvisning. På Kuten spelade banden Evil Emil and King Kongo Cobras och Crazy Dan Blues Band.

Artikelbild

| Ett glatt gäng på Kuten.

– Det finns så mycket som var bra men jag vill lyfta fram Evert Janssons berättelser vid Engelska kyrkogården. Flera hundra personer kom och lyssnade och det var magiskt med fullmånen ut över sjön.

En av besökarna, Joel Kvarnsmyr, var lyrisk efter kvällen.

– Det här är något man lever länge på. Hela ön var fylld av en sådan värme. En fullsatt kyrka satte guldkant på kvällen när Bungekören framträdde under gudstjänsten. Där hade de tänt säkert 200 ljus.

Agneta Söderdahl säger att Fårönatta är viktig för bygden.

Artikelbild

| Emil Jensen med sällskap.

–  Den betyder ekonomiskt sett ganska mycket för företagarna. Och med Fårönatta visar vi att Fårö har en plats i det kulturella livet på Gotland.

Hon var också glad över att så många gotlänningar hade tagit sig till Fårö.

Artikelbild

| Evil Emil & King Kongo Cobras på Kuten.

– De är oerhört roligt och glädjande. De tar med sig sina husbilar över helgen. Det var som en julikväll fast lite kyligare, säger Agneta Söderdahl.

Följ Helagotland.se på Facebook för senaste nytt om Gotland – där kan du även kommentera och diskutera våra artiklar.