På Gotland har han gjort sig känd som en av hjärnorna bakom "Så mycket Burgsvik" och nationellt sett har han blivit en av landets mest uppskattade kapellmästare. Nu ger gotlänningen Emanuel Norrby sig an sin nästa stora utmaning – som lagledare i SVT:s klassiker "Så ska det låta".

– Det känns väldigt stort och kul. Jag känner mig ödmjuk och tacksam över att ha fått frågan, säger han.

"Så ska det låta" hade premiär den 17 januari 1997 och har därefter blivit ett av SVT:s mest populära nöjesprogram genom tiderna. Vid starten var Peter Harryson programledare och Robert Wells och Anders Berglund lagledare. I vinterns säsong, som har premiär i januari, kommer tittarna att hitta Sarah Dawn Finer framme vid notbladen som programledare och bakom pianona kommer Emanuel Norrby och Marika Willstedt att agera lagledare.

– De ska göra en nyproduktion och när de spånade namn kom mitt namn upp. Bara det hade räckt för att glädja 16-åriga Emanuel. När jag blev tillfrågad kunde jag inte tacka nej, jag hade gjort mitt tonårs-jag en otjänst då, säger han.

Emanuel Norrby blir nu den andra gotlänningen att arbeta med programmet. Under 17 säsonger underhöll Anders Kotz, som växte upp i Fardhem, svenskarna när han var en del av ”Så ska det låta”-orkestern.

– Det är lite svårt att greppa att man nu ska få vara en del av det själv, säger Emanuel Norrby.

Han menar att det är en barndomsdröm som går i uppfyllelse.

– Man har ju växt upp med det här programmet och när jag var tonåring satt jag framför tv:n och spelade med, säger Emanuel Norrby och fortsätter:

– "Så ska det låta" speglar min musikaliska lusta. Jag har alltid haft en lustfylld syn på musicerandet.