De sammanlagt sju bandmedlemmarna går första terminen på Ella Music Education vid Gotlands folkhögskola i Fårösund, så spelningarna är deras första gemensamma. Utbildningen är ettårig men kan byggas på med ett icke obligatoriskt andraår där det är projektinriktat med utveckling av egna bandprojekt och egna låtar som kan ges ut.

– Det är ett block som vi nu hållit på med som heter ”Back to the Roots”. Alla vi i klassen har gått bakåt och tittat på våra egna musikaliska rötter. Vad vi lyssnat på, vad som ändrats och vad vi inspirerats av. Var och en har gjort en liten resa och vi har nu två band, konstaterar Felicia Godman, medlem i Casual Nosebleed.

– I de banden har vi alla fått välja varsin låt, sen har vi gått ihop och lärt oss spela dom tillsammans och gjort lite av våra egna tolkningar. Min låt som jag valt är Noice ”En kväll i tunnelbanan”.

Med start i kväll ger sig banden ut på en gotländsk miniturné, ”Back to the Roots”, med tre stopp. I kväll spelar man på Fenix ungdomskulturhus i Visby, konserten börjar 18.30. På fredag är det Kustateljén i Fårösund som gäller, spelstart 19.00. På lördag avslutas turnén på Restaurang och pub Nunnan i Visby, där börjar spelningen 22.00.

Eftersom det är en utbildning får eleverna också jobba med och rådda allt kring konserterna.

– Vi gör allting själva från budget till bokningar, allt som ingår i en spelning. Just nu håller vi på med PA-teknik och packar upp allting, berättar Felicia Godman.

Bandmedlemmarna har ibland ännu inte specialiserat sig på något instrument utan kan alternera mellan olika som gitarr, bas, synt, trummor och, förstås, sång. I Casual Nosebleed ingår Felicia Godman, Hanna Jägerberg, Madeleine Tönder och Julia Tengelin. Redrum mönstrar Yasmine Tahar, Alma Dahlström och Lilja Vierth.

Eftersom musikeleverna valt en låt vardera så blir det ett blandat konsertinnehåll, allt ifrån svensk indiepop till känslodrypande gothrock. Bandmedlemmarna är sju stycken i åldersspannet 19-25 år. Felicia Godman:

– Det blir lite upp och ner i genrerna, från punk till rock. Alla lyssnade på olika saker.

Felicia Godman ser fram emot spelningarna.

– Det ska bli jättekul, det är jättespännande. Det blir så mycket ansvar och det känns så himla riktigt. Det ska bli jättehäftigt.