Coop Forums delikatessdisk är inte som de i andra varuhus. Här serveras inte bara färskvaror, utan sedan ett par år säljer man även skivor och böcker. Bakom Coop Records & Books står färskvaruchefen Martin Kristensson och fiskansvarige Simon Edmark, båda med ett genuint musikintresse.

Den udda kombinationen delikatesser och musik har uppmärksammats på flera håll. Nu tar Martin och Simon nästa steg. I anslutning till Gotlands Allehandas Rockskallen Music Awards arrangerar de kvällen innan en egen festival på Wisby Strand där de tänker bjuda på fem akter.

– Att arrangera galor är nytt för oss. Vi vill att Döskallen ska vara lite av en pubertal förfest till Rockskallen. Medan Rockskallen mer står för röda mattan och smoking ska Döskallen lyfta fram underground med musik som drar åt ett annat håll, säger Martin Kristensson.

Artikelbild

| Lördag. Moneybrother är huvudakt på Rockskallen Music Awards den 17 mars.

De tre första banden till Döskallen är klara. Mest känt är Riddarna med gotlänningarna Edward Forslund, sångare och gitarrist, Patrik Jakubowski, sångare och basist, och Erik Dahlström på trummor. Bandet fick Rockskallen 2013, och är åter högaktuella efter den skiva de spelade in på Gotland förra våren.

Efter ett längre uppehåll med Gotlandsspelningar återkom de i november förra året, då Roxy lyckades locka Riddarna till Visby. Den 16 mars är det dags igen.

Edward Forslund har på senare tid tillsammans med sin fru Maria Forslund varit upptagen med Pink Milk. Nyligen spelade de på P3 Guldgalan, där deras debutskiva var nominerad i kategorin ”Årets rock/metal”. Priset gick dock till Johnossi för skivan ”Blood Jungle”.

Det är även klart att Dead Vibrations kommer till Döskallen. Dead Vibrations är ett band till största delen hemmahörande i Stockholm.

– De spelar en mer psykedelisk musik med drag av den nyare musiken man kan höra i Texas, säger Martin Kristensson.

Tredje akten är gotländska black metal-bandet Nordergeist.

– Det är ett helt okänt band som släpper sin debutplatta den här veckan. Ett mycket intressant band, tycker Martin Kristensson.

Två akter återstår att presentera.

– Vi har muntliga överenskommelser med dem, men inga kontrakt är undertecknade. Därför väntar vi en stund med att släppa de namnen, säger Martin Kristensson.

Förutom Rockskallen och Döskallen innehåller helgen även andra deltävlingen av Popgiss. Det innebär att de som vill ägna sig helt och fullt åt musik en helg har väldigt goda förutsättningar.