"Jag är deprimerad". Så inleds pjäsen som under hela veckan spelas för elever över 14 år i Solbergaskolans aula. Den handlar om två personer som tröttnat på allt. På sociala medier, på krav, på sina karriärer och på ouppnåeliga sagoideal. För att hitta en väg ut ur depressionen och sig själva skapar de ett eget Disneydrama, med en berättelse eller saga de faktiskt kan tro på. På scen står skådespelarna Frida Liljevall och Ruben Lopez.

– Disneyfilmer sprider en bild av att vi ska gifta oss, skaffa barn och bli lyckliga. I pjäsen raseras den bilden, och handlar om hur man ska klara av att leva i världen som den ser ut i dag, säger Frida Liljevall.

Pjäsen är skriven av danska dramatikern Christian Lollike, och är översatt av Annika Solkeberg. Föreställningen riktar sig egentligen till vuxna men provspelas nu för en lite yngre publik.

Artikelbild

| Skådespelarna i "All my dreams come true" Ruben Lopez och Frida Liljevall.

– Vi har spelat för gymnasieelever och det funkade bra. Det här blir som ett experiment, säger Ruben Lopez.

Dramat handlar om psykisk ohälsa och vilka förväntningar som i dag finns på individen. Detta är teman som båda skådespelarna tycker det är viktigt att prata om, även bland tonåringar.

– Depressioner ökar i de här åldrarna och psykisk ohälsa är egentligen den största utmaningen vi har. Det vi har förstått när vi spelat tidigare är att det är förlösande att bara ta upp frågorna, säger Frida Liljevall.

– Också att förstå att det inte bara är en själv som bär runt på dem. När man pratar om psykisk ohälsa är det ett väldigt fokus på individen, men kanske är det egentligen ett samhällsproblem, tillägger Ruben Lopez.

Artikelbild

| Han vill fly sig själv och hoppar därför in i en annan verklighet.

Dramat innehåller inte bara svärta utan det ryms en del humor.

– Det är tunga ämnen men det finns mycket humor i föreställningen med. När jag läste manus första gången skrattade jag högt flera gånger, säger Ruben Lopez.

Artikelbild

| Föreställningen gästspelas i Visby under hela veckan.

Pjäsen bjuder inte på några svar, eftersom det inte är teaterns uppgift, menar skådespelarna. Däremot hoppas de att det väcker tankar och känslor hos betraktaren.

– Jag hoppas självklart att man ska bli berörd. Sen kanske det är att man blir provocerad, arg eller ledsen, men det är bättre än att inte bli berörd alls, säger Frida Liljevall.

Artikelbild

På lördag klockan 15.30 i Solbergaskolans aula spelas en föreställning som är öppen för allmänheten.