Journalisten Cristina Jardim Ribeiro blir ny platschef för Bergmancenter och Emma Gray Munthe blir projektledare för Bergmanveckan. Cristina Jardim Ribeiro har bland annat arbetat på Gotlands Media och på P4 Gotland. Hon arbetade senast på reklambyrån Hill Agency.

Emma Gray Munthe är också journalist och har tidigare varit projektledare för Lilla Filmfestivalen i Båstad.

Cristina Jardim Ribeiro tillträder posten som platschef 5 februari.

Artikelbild

| Cristina Jardim Ribeiro bilr ny platschef för Bergmancenter på Fårö.

– Det är lite av ett drömjobb för mig så det känns fantastiskt kul!

Vad är det du ska göra?

– Det kommer vara allt från väldigt praktiskt, som att se till att det är upplåst på dagarna och rekrytera folk till sommaren, till att föra fram Bergman, arbeta med utställningar och samarbeta med Bergmanveckan. Jag tycker om blandningen mellan det rent praktiska och det kreativa.

Är det något speciellt du kommer att fokusera på eller lyfta fram?

Artikelbild

| Bergmancenter, Fårö.

– Jag måste sätta mig in i de praktiska förutsättningarna först för att kunna sätta någon slags inriktning och tänka i de banorna. Men i långa loppet vill jag att Ingmar Berman ska få en starkare ställning bland svenskarna, utlänningar har en lite mer nyanserad bild. Svenskar ser honom ofta som lite mörk och ångestriden, men han är ju så otroligt mycket mer och det skulle jag vilja se att det kommer fram. Och att man tillgängliggör honom för fler.

2017 uppmärksammar Bergmancenter att det är 100 år sedan Ingmar Bergman föddes.

– Det kommer att var extra mycket uppmärksamhet och extra mycket som händer, men jag har inte hunnit sätta mig in i allt ännu.

Eftersom posten som platschef varit vakant blir det skarpt läge direkt när Cristina Jaridim Ribeiro kliver på uppdraget den 5 februari.

– Men jag har ett jättestöd av Jannike Åhlund som är ordförande och som har full koll på verksamheten. Jag kommer naturligtvis ha stöd från andra också och kommer att bolla mycket med Emma Gray Munthe.

Uppdraget är på heltid halva året och deltid resten av året.