För fjortonde året i rad ska det åtråvärda priset "årets Rockskalle" delas ut. Juryn har sagt sitt och utsett fem kandidater. Nu är det läsarnas tur att rösta om vem som ska få lyfta Rockskallepokalen under Rockskallen den 24-25 februari på Wisby Strand. Årets nominerade är musikproducenten Tobias Fröberg, gotländska bandet Pascal, musikklubben Wall of Sound, Gotlandsmusiken samt gotländska bandet Leading Light.

– Det är en väldigt bra spridning. Gotlandsmusiken är en udda fågel i sammanhanget, men har visat en bredd som motiverar att de nomineras. Wall of Sound är en klubb, Pascal och Leading Light är två band, och Tobias Fröberg är producent. De nominerade är väldigt olika och det är väldigt kul, säger Ulrica Fransson, printchef på Gotlands Media som sitter i juryn.

De fem kandidaterna som nominerats har på ett eller annat sätt utmärkt sig under året 2016. Den gotländska producenten Tobias Fröberg har bland annat varit med och producerat Frida Hyvönens grammisnominerade album. Bandet Pascal släppte sitt efterlängtade comebackalbum "Revy" efter fem års tystnad. GotlandsMusiken gjorde under förra året fyra hyllade Kiss-shower tillsammans med tributebandet Dressed to thrill. Bandet Leading Light har tagit med sig den gotländska rockscenen ut i Europa. Musikklubben Wall of Sound har under förra året tagit fart och blivit en given mötesplats för musikälskare.

Artikelbild

| Tobias Fröberg. Motivering: "Tobias Fröberg går fram klarhet till klarhet. Med en närmast kirurgisk precision lyfter den gotländske producenten alla han jobbar med till nya höjder. Han älskar musik och han får musiken att leva. Och det hörs hos alla han arbetar tillsammans med."

Röstningen pågår fram till den 17 februari på Helagotland.se och på Rockskallens officiella hemsida, rockskallen.se.