När GA pratar med föreställningens koreograf Bambam Frost har dansarna precis genomfört genrepet för ”So sorry”, som ikväll har Sverigepremiär på Joda. ”So sorry” är en utvecklad version av föreställningen ”Sorry” som hade premiär på Moderna dansteatern, MDT, i Stockholm under våren 2018.

I arbetet med föreställningen har koreografen studerat svart populärkultur, med fokus på afroamerikanska kvinnliga artister inom RnB, pop och hiphop.

– Det är del av min personliga historia i och med att min pappa är afroamerikan, och att jag delvis är uppvuxen i den kulturen. Sedan har jag ett intresse av vad svart underhållningshistoria får för betydelse i en västerländsk kontext, berättar Bambam Frost.

Artikelbild

| Bambam Frost beskriver ”So sorry” som ”lekfull och svettig”.

Under arbetets gång har hon tittat på musikvideor och livekonserter inom popkulturen, och ifrågasatt vad populärkulturen vi konsumerar har för betydelse. Resultatet beskrivs som en ”intensiv, rolig och svettig föreställning där popkulturen monteras isär för att sättas samman igen till något nytt”.

Det går inte att placera in föreställningen i någon specifik dansstil, utan de har kommit på eget material, berättar Bambam Frost.

– Det kan vara att vi utgår från ett speciellt steg vi sett i en musikvideo. Det är mer idéer om en estetik, om att alltid dyka upp och vara redo för show. Vi går in i det men vänder oss även mot det, säger hon.

Bambam Frost började dansa tidigt i livet.

Artikelbild

| ”So sorry” kommer under våren att turnera runt i landet.

– Jag började på ungdomsgården. Sedan har jag rört mig över många olika dansvärldar, till exempel samtida/modern, urban, klubbvärlden och show. Jag är utbildad på danshögskolan inom samtida dans, berättar hon.

Scenen delar hon med dansarna Mari Carrasco och Lydia Östberg Diakité. De tre har aldrig stått på scen tillsammans förut.

– Det har varit en kort och intensiv process, men mycket föll på plats under genrepet. Föreställningen är väldigt lekfull och svettig, säger Bambam Frost.

Vad vill du att publiken tar med sig från föreställningen?

– Det är väldigt öppet. Det beror på vad individen kommer in med och har för bagage. Men jag känner att vi ger dem en rosa karamell, säger Bambam Frost.

”So sorry” visas klockan 19 på Joda bar i Visby. Arrangör är Länsteatern på Gotland.