Sedan tidigare inbokade jobbåtaganden, bland annat i Norge, gjorde att dansbandslegendaren inte hade möjlighet att ansluta med de övriga redan under söndagen.

– Det blir en stressig start, men det var enda förutsättningen för att jag skulle kunna vara med, säger Christer Sjögren.

LÄS MER: Här landar artisterna i "Så mycket bättre"

Artikelbild

| Intresset för Christer Sjögrens ankomst var stort med en handfull journalistteam på plats.

Sjögren har blivit tillfrågad att medverka vid flera tillfällen tidigare, bland annat redan inför den allra första säsongen.

– Då visste jag inte alls vad Så mycket bättre var då. Sedan såg jag att det blev en succé, och jag har fått förfrågan några gånger till som jag ödmjukt har tackat nej till för att det inte stämde in i min almanacka. Men nu passar det och det ska bli väldigt roligt.

Han beskriver sin relation till Gotland som huvudsakligen yrkesmässig.

– Jag har varit här och spelat med Vikingarna i Visby ett antal gånger, men jag kommer tyvärr inte riktigt ihåg stället vi spelade på. Utöver det har jag inte direkt någon relation till Gotland. Jag har varit här en gång privat, med familjen på husvagnssemester, men det är nog 30 år sedan.

Artikelbild

| Bar av söderut. Efter ankomst transporterades sångaren direkt till Burgsvik och de pågående inspelningarna.

Han ser fram emot en intressant inspelningsperiod.

– Man får ju inte reda på allt på förhand, så jag får känna in det allt eftersom. Det är spännande möten mellan artisterna, och jag har hört ryktesvägen att det är trivsamt. Det är bara att ta det som det kommer.

Gällande de andras tolkningar av dina låtar, är det någon artist som du är extra nyfiken på?

– Det är ett överraskningsmoment som jag ser fram emot. I bland är det det som man tror ligger längst ifrån musikaliskt som blir bäst, man vet aldrig.