Det var en klassisk julikväll när landshövdingen bjöd hem kända som okända, lokalbefolkning som sommargäster, till sitt hem. Kvällen började på Kallis som följdes av ett seminarium på Wisby Strand. På dagordningen stod allt från säkerhet till uppträdande till Bergman. Det är landshövdingens sista år då Cecilia Schelin Seidegård slutar till årsskiftet. På scen bjöd hon till sång och dans.

– Jag har alltid varit en teaterapa, säger hon.

På scen stod även Julia Bendelin, strateg för gotländsk attraktionskraft på regionen. Tillsammans med andra kända ansikten framförde de en sketch om att Gotland ska läggas ner inom 20 år.

Artikelbild

| Per Schlingmann med sin fru Lotta Schlingmann.

– Det är alltid kul att stå på scen, säger Julia Bendelin.

Efter seminariet var destinationen residenset där det bjöds på mat och dryck. Trädgården fylldes av blommiga klänningar och stilrena kostymer.

– Det är en fantastiskt trevlig kväll, säger Christer Bruzelius, vd för Destination Gotland.

För första året delades priset Årets Gotlänning ut till två gotlänningar, Jakob Larsson och Johannes Hallbom. Bland annat för sin prisade dokumentärserie "Fallet Kevin".

Artikelbild

| Destination Gotlands VD Christer Bruzelius med sin fru Beata Bruzelius.

– Otroligt hedrande att ens bli nominerad och att sedan vinna. Speciellt när det är gotlänningarna själva som har röstat, säger Johannes Hallbom.

En som verkligen slagit sig ner på Gotland är Per Schlingmann. Hans bok "I maktens öga" filmatiseras på ön i år.

Artikelbild

| Årets gotlänningar Johannes Hallbom och Jakob Larsson.

– Jag är nyförälskad i denna ö, säger han.