Artisterna Stor, Charlotte Perrelli, Louise Hoffsten, Eric Gadd och Albin Lee Meldau landade under söndagseftermiddagen på Visby flygplats. Linnéa Henriksson kom med båten under lördagen och Christer Sjögren kommer till Gotland först på måndag morgon. Artisterna var glada och förväntansfulla över att äntligen få dra igång med inspelningen.

– Det är ett superprogram, det har varit så från början. Det här programmet har öppnat en helt ny grej med hur artister tolkar andra artister. Det är många andra program som nu gör samma sak. Jag ser fram emot att få dra i gång nu, säger Eric Gadd.

Charlotte Perrelli menar att det var en lång process inför programmet:

Artikelbild

– Det känns jättespännande och skönt att nu få vara på Gotland. Det varit en extremt lång uppladdning och under ett halvår har jag levt med de här artisterna i huvudet, säger hon.

Är det någon låt från de andra artisterna som du verkligen ser fram emot att få framföra?

– Ena veckan tänker jag att jag har en favoritlåt och att det kommer bli jättebra. Men så har jag en liten grupp som lyssnat på tolkningarna och säger att de har en annan favoritlåt. Jag tycker att alla låtar som jag valt är bra, säger Charlotte Perrelli.

Louise Hoffsten säger att hon har en del ångest inför att sjunga framför de andra artisterna.

Artikelbild

| Louise Hoffsten packar in i bilen.

– Det är massa oro och ångest, men det hör till. Det är klart att man vill kunna göra tolkningarna så bra som möjligt, man vill inte att de andra artisterna ska bli missnöjda, säger hon.

Eric Gadd, som är uppväxt på Gotland, säger att han ska försöka lära sina artistkollegor en del om ön.

Artikelbild

| Eric Gadd sitter och vilar.

– De får utsättas för den här dialekten (gotländskan) och de ska få lära sig lite. Många är dåliga på att härma gotländska, men nu ska de få lära sig lite, säger Eric Gadd.