I dagarna avgick Ingmar Bergman jr från sitt styrelseuppdrag för stiftelsen Bergmancenter. Det är det senaste i raden av avhopp från Bergmancenter. Bland andra har två verksamhetschefer sagt upp sig efter kort tid på sin post.

Dels riktas kritik mot stiftelsens styrelse, från såväl Bergman jr som andra personer med insyn i verksamheten som vill vara anonyma.

LÄS MER: Bergmans son lämnar styrelsen.

Artikelbild

| Konstnärliga ledaren för Bergmancenter, Helen Beltrame-Linné

Dels gör uppgifter, från flera personer, gällande att avhoppen beror på den nuvarande konstnärliga ledaren, och tidigare verksamhetschefen, Helen Beltrame-Linnés sätt att arbeta.

– Under Bergmanveckan kände sig folk kränkta, överkörda och taskigt behandlade, framför allt människor som ställt upp ideellt. Då kom de första signalerna, uppger en källa som väljer att vara anonym.

– Sedan dess har olika personer vittnat om oförmåga att samarbeta och fortsatt dålig arbetsmiljö. Styrelsen sköter uppenbarligen inte sina mandat, för de har inte kommit till rätta med problemet. Mycket engagemang har försvunnit under den här tiden.

I samband med sitt avhopp skrev Ingmar Bergman jr ett brev till styrelsen där han menar att Fåröborna inte längre tycker om sitt Bergmancenter. Vidare talar han i en intervju med P4 Gotland om missförhållanden som pågått en tid och att styrelsen borde ha reagerat snabbare.

I skrivande stund vill han dock inte vidareutveckla resonemanget.

– Jag vill inte gå in närmare på personproblematiken, det är ett fall för styrelsen att hantera, säger Ingmar Bergman jr.

Nyligen sade verksamhetschefen Lena Axedin upp sig efter en mycket kort tid på posten.

– Av olika skäl och lojaliteter vill jag inte uttala mig just nu. Jag känner mig inte redo för det riktigt än, säger Lena Axedin.

Efter Axedins uppsägning har Kerstin Kalström trätt in som verksamhetschef.

– Det är högst tillfälligt så att vi kan försöka komma fram till en lösning, säger Kerstin Kalström.

Hon känner igen de kritiska uppgifterna rörande Beltrame-Linné.

– Det är väl så. De saknar förståelse för varandra och då blir det så här, det är mycket missuppfattningar och det har inte varit raka rör. Istället för att ta upp något man tycker är fel direkt så har man hållit tyst och låtit missnöjet gro, och då har det senare exploderat som en vulkan.

Kerstin Kalström hoppas kunna gjuta olja på vågorna.

– Jag ska försöka mildra problemen så att vi alla drar åt samma håll på centret. Jag ser det inte som någon stor problematik, nu jobbar vi framåt för att få Bergmanveckan att fungera. Sedan får man se hur det ska lösas på ett långsiktigt sätt.

Hur upplever du Helen Beltrame-Linné?

– Som konstnärlig ledare är hon duktig på det hon gör.

Helen Beltrame Linné själv upplever att det förekommit konflikter.

– Jag upplever att vi har en tuff arbetsmiljö och väldigt svaga resurser och det påverkar arbetsmiljön här. Det har hänt att personer förväntar sig ett lättare jobb, men det är stora arbetsuppgifter här. Det är ingen lekplats. Det är så jag känner efter att ha varit här i 2,5 år, och jag skulle säga att det är anledningen till att det uppstår kontroverser.

Hon upplever sammanhållningen som råder på Bergmancenter som god.

– Jag känner att vi har ett starkt lag även om det är några som hoppat av. Vi fortsätter att arbeta ihop och vi ska se till att det här funkar, säger Helen Beltrame Linné.