Genom regionen har fem ungdomar fått arrangera festivalen som sitt sommarjobb i ett samarbete med RIBS, Rolling Images in Business Startups och ungdomsgården i Fårösund.

– Det är också ungdomar från ön som håller i många workshops. Det har verkligen funkat bra med våra sommarjobbare, de har gjort allt från layout och sociala medier till att förebereda luncher och skyltar. De är så kompetenta för sin unga ålder, säger Ylva Liljeholm som är projektledare vid RIBS.

Målgruppen för festivalen är barn i åldrarna 6 till 14 år.

Artikelbild

| Grafitti. Från vänster Nia Jensen Achren, Albin Westfelt, Elias Holm, Zabine Dunstrand och Anna Lindgren.

– Vi har inget för de yngre, men äldre tonåringar kan säkert uppskatta programmet. Barn under tio år behöver ha en förälder med sig om man vill prova på akrobatik eller andra workshops, säger hon.

En av de sommarjobbande ungdomarna är Elias Holm från Visby.

– Det har varit jätteroligt att arrangera, man har känt att man har fått vara med och bestämma hur det ska vara, säger han.

Han är femton år och hyser redan ett stort filmintresse. På onsdagen håller han en egen workshop i greenscreen-filmning.

Artikelbild

| Sommarjobbare. Anna Lindgren och Zabine Dunstrand jobbar med PLAY.

– På workshopen får man testa hur det fungerar när man spelar in med greenscreen, och sedan ändrar bakgrunden på olika sätt.

Vad ser du mest fram emot på festivalen?

– Konserten med Vincent på onsdag kväll, säger Elias Holm.

Nytt för i år är workshops i dans och serieteckning och förra årets populära workshop i grafitti återkommer igen. Festivalen huserar i Kustateljén i Fårösund som även rymmer ungdomsgård och café.