Sedan tidigare är klart att Titiyo spelar i S:t Nicolai den 3 juli och Sophie Zelmani är bokad den 30 juli. Nu är det klart att fjolårets "Så mycket bättre"-deltagare Louise Hoffsten kommer till ruinen för en spelning den 24 juli.

– Det kommer att bli skitbra. Hon är i ropet efter medverkan i "Så mycket bättre", men hon är väldigt etablerad med över 30 år som artist, säger Pelle Jansson, tidigare musikproducent för kulturföreningen Roxy som nu driver det egna bolaget Gotland Live Entertainment.

Louise Hoffsten är nu aktuell med en Sverigeturné som omfattar 15 svenska städer och avslutas i Västerås i mitten av mars. Under hennes långa karriär har hon hunnit släppa omkring 20 album.

Artikelbild

| Pelle Jansson, Gotland Live Entertainment.

– På hennes turné spelar hon på ganska stora ställen, i Visby blir det mer avskalat och utan fullt rockband. Jag tror att det blir perfekt, säger Pelle Jansson.

Fler artistbokningar till sommaren kan tillkomma, enligt Pelle Jansson.

– Det pågår förhandlingar. Det är så det är i den här branschen, det är inte klart förrän det är klart.

Förhoppningen är även att kunna förlänga konsertsommaren på Gotland genom spelningar i ruinen under sensommaren. Men än är inte alla bitar på plats.

– Det är lite olika publik beroende på när på året konserterna är. Men även på sommaren är det stor andel gotlänningar i publiken, säkert runt 60 till 70 procent. Det gäller att passa på, säger Pelle Jansson.