Författarna och journalisterna Alex Schulman och Sigge Eklund startade sin gemensamma podd 2012, och sedan dess har den blivit en av Sveriges mest lyssnade podcasts. Duon har tidigare sänt sin podd live inför publik vid ett antal tillfällen, och när man nu passerat 300 avsnitt har man beslutat sig för att göra det igen. Det här gången på Gotland, där de både spenderar somrarna tillsammans med sina familjer i sina respektive sommarhus på norra delarna av ön.

– Vi har ju gjort liveshower och livepoddar förut, men vi har aldrig kommit till Visby då någon producent har sagt att det är svårt att sälja där. Genom åren har vi dock fått en massa mejl från gotlänningar som undrat varför vi inte kommer till ön, och nu är det dags. Det känns ju som att Visby är vår andrastad i livet efter Stockholm, säger Alex Schulman till Helagotland.se, och fortsätter:

– Idén att livepodda på Goltand dök ju upp eftersom vi båda är här under sommaren med våra fruar och barn, så det kommer att bli som en familjefest. Efter föreställningen kommer vi gå ut och äta och göra stan, som man säger när man blivit gubbe.

Artikelbild

Det 300:e poddavsnittet kommer att spelas in på Wisby Strand den 20 juli, och biljetterna släpptes på fredagen. Enligt Alex Schulman kan publiken vänta sig att höra duon prata om aktuella händelser och väldigt mycket om Gotland.

– Hade vi spelat in den här livepodden i dag hade vi nog pratat mycket om Almedalen, om komikern Mr Cool och attackerna på honom och dessutom om vår relation till Gotland. Sigge är ju ständigt fascinerad av den gotländska dialekten, och vi har både en stor kärlek till ön. Sigge hånade mig i början för min kärlek till Gotland, men nu har han ju ett eget hus här och känner likadant som jag gör.

Hur är det att sitta inför publik och spela in podden?

– I vanliga fall sitter vi ju i en skrubb på sex kvadratmeter i Stockholm, så det är svårt att föreställa sig hur många som lyssnar. Det är så att säga ett ensamt jobb att podda, så därför är det så chockerande och belönande att möta publiken och se hur många det är som uppskattar det vi gör.

Alex Schulman säger att han och radarpartnern Sigge Eklund ser mycket fram emot kvällen på Wisby Strand.

– Det ska bli så jäkla kul, och jag hoppas att det blir fullsatt och härligt.