Välfyllt program när Visby firar världsarvet

Musik, teater, shopping och sport. Visbydagen och Kultur i natten har något för alla åldrar och intressen.

Modevisning på Adelsgatan är en tradition under Visbydagen och Kultur i natten.

Modevisning på Adelsgatan är en tradition under Visbydagen och Kultur i natten.

Foto: Malin Stenström /arkiv

Visby2019-09-22 14:43

Visbydagen och Kultur i natten inträffar i år den 5 oktober. Invigningen sker på Stora torget i Visby med tal av landshövding Anders Flanking och musikunderhållning. Efter invigningen delar Världsarvsdagen för barn och ungdomar ut pris till vinnaren av årets Skrivartävling och Världsarvskampen.

– Det är ett mer välfyllt program än förra året, säger Magnus Olsson, verksamhetsledare Visby centrum.

Det blir många guidade turer, vilket Magnus Olsson är väldigt nöjd med. Kristian Tallroth leder en vandring runt ringmuren, Gertrud Lyrung en stadsvandring, Gotlandsbryggeriet ger två guidade turer och på Fornsalen blir det flera olika visningar, för att nämna några.

Under förra årets Visbydagen och Kultur i natten var det premiär för stadsvandringen "Visby bakom plank och murar" med Lars Bäckman.

– Den blir i år också, två turer. Det blev ju kaos förra året för att det inte var något inträde så i år kommer det säljas biljetter, säger Magnus Olsson.

Det blir också en hel del musik. På Nunnan blir det flera livespelningar under kvällen, med exempelvis Bobby Mull och Van Palten. Under eftermiddagen bjuder Gotlandsmusiken på en gratiskonsert i Bildstenshallen i Fornsalen.

Visbydagen sammanfaller också med Superweekend så det blir en hel del idrottsevenemang under dagen också. Kvartersligans avslutningsmatch och målgången i Gotland ultra maraton är några exempel.

– Självklart blir det tivoli och marknad också, och givetvis har vi som alltid modevisning på Adelsgatan, säger Magnus Olsson.

Bobby Mull spelar på Nunnan på lördag.
Bobby Mull spelar på Nunnan på lördag.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!