Kvinnlig komikerduo till Gotland Comedy

Komikerduon Elin Almén och Josefin Sonk gästar Gotland Comedy på deras säsongsavslutning under torsdagskvällen.

Josefin Sonk (till vänster) och Elin Almén uppträder på Gotland Comedys säsongsavslutning.

Josefin Sonk (till vänster) och Elin Almén uppträder på Gotland Comedys säsongsavslutning.

Foto: Markus Wiklund Ferrer

Visby2019-11-26 14:03

När Gotland Comedy avslutar höstens uppträdanden får de förstärkning av humorduon Elin Almén och Josefin Sonk. De båda har bland annat synts i SVT:s "Släng dig i brunnen" och i Viasats humorserie #flickstreck. På Gotland Comedy kommer de att köra sin show "Typer" – en humorshow med sketcher och karaktärer. 

– Man kan förvänta sig att man inte vet vad som händer härnäst. Vi gör sketcher där nutidskaraktärer möter ämnen som klimatkrisen, feminism och rasism, allt med en absurd twist blandat med rent och skärt trams, säger Elin Almén på telefon från Stockholm.

Både Elin Almén och Josefin Sonk är ståuppare med skådespelarbakgrund och de är just nu ute på en liten turné med sin show. Förutom att spela här på Gotland har de bland annat uppträtt i Malmö och Göteborg och de avslutar turnén i Stockholm i början av december. Elin Almén säger att de kan skämta om alla ämnen men båda gillar det absurda.

– Vi skruvar gärna till ett ämne ordentligt. Och så växlar vi mellan mörker och trams, vi gillar inte att vara förutsägbara, säger Elin Almén.

Förutom gästartisterna uppträder även grundaren av Gotland Comedy, Johan Seige och nyblivne medarrangören Filip Magnusson. Filip Magnusson har ståuppat i ungefär ett år och börjar nu känna sig så pass varm i kläderna att han vill vara med och driva Gotland Comedy.

– Det ska bli jättekul att se våra gäster. Jag hoppas att jag och publiken får med sig ordentligt med garv, säger Filip Magnusson.

När det gäller hans egna framträdanden så har han gjort ett tiotal gig under det gångna året och ibland går det bra men ibland håller det inte.

– Det är olika från kväll till kväll och det beror också på publiken. Men jag har lärt mig under det här året och öppnat upp mig för att hitta material jag kan använda, säger Filip Magnusson.

Han hoppas också att kvällen kan inspirera andra.

– Det vore extra kul och någon kunde få för sig att prova. Vi vill ha fler komiker på scenen under klubbkvällarna, vi vill gärna vara en sorts öppen mikrofon där alla kan komma och köra.

Efter torsdagens säsongsavslutning tar Gotland Comedy paus till efter nyår men då kör man vidare en gång i månaden. Och fler gästartister utlovas.

– Det är grejor på gång men det är för tidigt att gå ut med det nu. Det jag kan säga är att Ann Westin kommer tillbaka. Hon var här i början av året och uppträdde både här i Visby och i Klintehamn, säger Filip Magnusson.

Filip Magnusson har ägnat sig åt ståuppkomik det senaste året efter att länge ha funderat på att testa. Han vill gärna att fler provar på att stå på scen på Gotland Comedy.
Filip Magnusson har ägnat sig åt ståuppkomik det senaste året efter att länge ha funderat på att testa. Han vill gärna att fler provar på att stå på scen på Gotland Comedy.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!