Smokie återvänder till S:t Nicolai-ruinen

Kultbandet Smokie återvänder till S:t Nicolai ruin i Visby i sommar. "De ville verkligen komma tillbaka" säger arrangören Thomas Deutgen.

Kultbandet Smokie återvänder till Gotland. 16 juli spelar de i S:t Nicolai ruin, samma plats där de drog fullt hus i somras.

Kultbandet Smokie återvänder till Gotland. 16 juli spelar de i S:t Nicolai ruin, samma plats där de drog fullt hus i somras.

Foto: Joel Pettersson/Arkiv

Musik2019-11-21 11:08

I augusti gjorde engelska bandet Smokie - med hits som "Living next door to Alice" och "Lay back in the arms of someone" - sitt första besök på Gotland någonsin.

Visiten och konserten gav absolut mersmak

– De var extremt nöjda och tyckte inramningen var magisk. Redan under middagen efter spelningen uttryckte de en önskan om att komma tillbaka, berättar Thomas Deutgen.

Torsdagen den 16 juli nästa år står de därför åter på scen i ruinen.

Deutgen, känd för sina dansbandsprogram i radio och tv, har arrangerat konserter med Smokie sedan sommaren 2016. Då fick han med dem som huvudattraktion till Dansbandsveckan i Malung.

Målet är att hitta udda spelplatser för bandet som existerat sedan sent 60-tal och årligen gör turnéer jorden runt. 

Under sommaren tar Deutgen bandet även till Hamburgsund (14:e) och Överkalix (18:e). Till Visby kommer de dagen före konserten för att hinna bekanta sig med staden.

I dagens Smokie finns en enda originalmedlem, basisten Terry Uttley. Sångaren Mike Craft har dock samma rossel i rören som ursprungsrösten Chris Norman så där vid lag känner åhörarna sig hemma.

Smokie, som för närvarande turnerar i Australien, kommer till Visby under parollen "The Golden Hits Tour".

– Vissa låtar kommer man aldrig ifrån, vi är lyckosamma på det viset, sade Terry Uttley i en GT-intervju i samband med sommarens Visby-besök.

Biljetter släpps under fredagen, denna gång erbjuds endast ståplats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om