Rock am ringmuren bjuder tributeband till jul

En tributekonsert med lokala band rockar in julhelgen. Rock am ringmuren är en hyllning till musiken.

Mad Dog tolkar U2 på Rock am ringmuren. Från vänster Kalle Wiman, Pontus Wiman och Erik Björklund. Längst fram Timmy Skinner.

Mad Dog tolkar U2 på Rock am ringmuren. Från vänster Kalle Wiman, Pontus Wiman och Erik Björklund. Längst fram Timmy Skinner.

Foto: Timmy Skinner

Musik2019-11-19 15:01

Namnet Rock am ringmuren är en blinkning till tyska rockfestivalen Rock am ring, vilken sedan 1985 varje år arrangerats på racerbanan Nürburgring. Tyska ordet "am" betyder "på".

Med den historiska koppling Gotland via Hansan har till Tyskland ansåg Magnus Olsson, en av arrangörerna, att namnet var självklart.

– Rock am ringmuren, det sitter som en smäck, ju, säger han.

När HoHoLaLa-gänget, som arrangerat en hemvändarkväll de senaste åren, bestämde sig för att i år ta en paus var Olsson och kompanjonen Timmy Skinner inte sena att rycka in.

Förra året arrangerade de Novemberrock med ett antal tributeband, den här gången blir det julstämning till kända låtar. För det är vad tribute handlar om.

– Monsters of Rauk har haft stor betydelse för att tributemusiken blivit så stor på ön. Och folk vill höra låtar de känner igen, det är min teori om varför det här blivit så populärt, säger Magnus Olsson.

Fyra lokala tributeband spelar upp på Donners Event den 21 december. Fat Bottomed Girls spelar Queen-låtar, PP Top  gör ZZ Top, Mad Dog hyllar U2:s musik och The Young and the Restless spelar Neil Young.

Magnus Olsson sjunger i det sistnämnda.

– Vi repar varje måndagskväll och har vansinnigt roligt, perfekt för en gammal gubbe som in passerat 40 och aldrig blev rockstjärna när han var ung, säger han.

Kvällen till ära kommer två scener att byggas i konsertlokalen, för att ge en festivalkänsla och göra riggandet mellan banden mer smidigt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om