Herman Gardarfve står bakom låt till Mello

Gotlänningen Herman Gardarfve är en av upphovspersonerna bakom The Mamas mellolåt "Move". "Vi ska försöka ha så kul som möjligt" säger han.

Gotlänningen Herman Gardarfve (till vänster) och hans kompositörkompisar Melanie Wehbe och Patrik Jean har skrivit Mello-låten "Move" som framförs av The Mamas.

Gotlänningen Herman Gardarfve (till vänster) och hans kompositörkompisar Melanie Wehbe och Patrik Jean har skrivit Mello-låten "Move" som framförs av The Mamas.

Foto: Magnus Ragnvid

Musik2019-11-26 14:42

Gruppen The Mamas körade förra året bakom John Lundvik och hans vinnarlåt "Too late for love". Den här gånger står tjejernas längst fram i rampljuset i Mello-ballongens första deltävling.

Bakom låten "Move" står en samspelt trio, Herman Gardarfe tillsammans med sina kompanjoner Melanie Wehde och Partik Jean. De har tidigare bland annat skrivit vinnarlåten i "Idol 2017", " Chris Kläffords "Treading water".

Den här gången skrev de specifikt för The Mamas, en grupp tjejer med gospel i piporna. Även Herman själv kommer från gospelbakgrund, han sjöng inom missionskyrkan som tonåring.

– Vi ville ha gospel-feelingen, men samtidigt lite popigt. Vi började förutsättningslöst i studion tills vi hittade rätt. Och det funkade tydligen, säger Herman Gardarfve, Vibble-killen nu verksam i Stockholm.

Han har tidigare funnits i produktionsteamet till Eurovision-bidrag för Schweiz och Storbritannien. Nu, i svenska Mello, får han vara med på riktigt.

– Att för första gången vara med om hela cirkusen, liksom. Vi ska försöka ha så kul som möjligt hela vägen, oavsett hur det går.

The Mamas deltar i premiäromgången i Linköping den 1 februari. De har namnkunnig konkurrens av exempelvis Robin Bengtsson, Fleix Sandman och Sonja Aldén.

Mello leds AV Linnea Henriksson, Lina Hedlund och David Sundin. Finalen i denna tävlingens 60:e upplaga hålls i Stockholm 7 mars. Eurovision avgörs i Nederländerna.

2545 bidrag skickades till tävlingen, 28 tog sig genom SVT:s nålsöga.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!