Isidor Swande gick ut Wisbygymnasiet förra året, då utsågs han också till 2017 års Rideliusstipendiat. Vinsten är en egen vägg under årets elevutställning.
– Det är experiment i olja, för att se vad jag kan göra. Allt är i olika stilar och olika motiv, säger Isidor Swande.
Han har efter studenten fortsatt med bilden som inriktning, även om han själv känner att han ännu inte riktigt har hunnit hitta den röda tråden för sitt konstnärliga uttryck.
– Det hör väl ungdomen till att man inte landat riktigt, säger han och berättar att han just nu frilansar som illustratör.
Bland kunderna finns privatpersoner, att illustrera affischer till olika event och det företag som han hjälper ta fram ett nytt dataspel.
En av de sex elever som fyller de övriga väggarna på Galleri Ridelius kommer att utses till årets stipendiat, och därmed garanteras att ställa ut ett antal verk om ett år igen.
– Det är en grupp elever som är väldigt ambitiösa i sitt bildskapande. Flera av dem gör en ny bild om dagen, säger Kristina Johansson, lärare för det estetiska programmet.
Meningen var från början att enas kring ett gemensamt tema. Men det gick inte.
– Vi är så himla olika, förklarar Nadja Calamnius.
Och kanske är det bara bra att ett tema uteblev, nu blir bilderna mer unika och uttrycken flera.
För några av eleverna är det här första gången de ställer ut, andra har erfarenhet från vårsalongen i Lärbro, domkyrkan eller Almedalsbiblioteket.
– Det är lite nervöst att folk ska titta på mina bilder, men det känns bra, säger Mathilda Grönström.
Förutom bilder har hon också, tillsammans med sin pappa hemma i verkstaden i Rone, skapat två skulpturer av återvunna metalldelar – en ljusstake och en lampa.
Om en månad tar esteteleverna studenten. Därefter vill de allihopa fortsätta att jobba med bilder i någon form.
– Jag vill jobba med filmskapande, konceptskisser och animation. Med bilder kan man påverka på alla möjliga sätt. Det är kreativt och fritt att få skapa, och att visualisera någon annans idéer, säger Nadja Calamnius.
– Bilddelen är väldigt stor i våra liv, tillägger Christoffer Gerndt.
För Isaac Stenegärd har tecknandet gått i arv, något som syns tydligt i hans bilder av bland annat en klassisk motorcykelmodell.
– Min pappa Ola ritar motorcyklar för Indian i USA, säger Isaac Stenegärd.
Utställningen pågår maj månad ut.