När jag var ny på GT för tre och ett halvt år sedan fick jag en fråga vad jag tyckte om kampanjjournalistik.
Kampanjjournalistik kan handla om en fråga där en tidning driver en fråga framför sig, och kanske inte är helt objektiv i sin bevakning.
Den typen av journalistik ska man vara försiktig med.
Däremot finns det några frågor som jag alla dagar i veckan ställer mig högst upp på barrikaden och slåss för.
Det handlar om:
1) Vår landsväg till fastlandet, alltså färjetrafiken.
2) Sjukvården.
GT drev delvis kampanjjournalistik för knappt ett år sedan med kampanjen Rädda Gotland. Ni minns Rikstrafikens tokiga förslag med långsammare båtar och Västervik som enhamnsalternativ. 33 000 skrev under för att trafiken ska fungera som den gör idag.
Vi fick viss kritik (dock inte speciellt mycket) för att vi var väldigt ensidig i vår bevakning den gången.
Visst, merparten av alla de texter vi skrev under de veckor kampanjen pågick var kritiska mot förslaget. Men jag tycker ändå att vi var ganska bra på att släppa fram även den andra sidan.
Dagens fråga i GT är en bra mätare på vad ni läsare tycker är viktigt.
För några veckor sedan frågade vi: Vad vill du förbättra på Gotland?
Tre svarade priset på båtar och flyg, att det är för dyrt. Två att det var viktigt att säkerställa vården.
Jag har varit med och drivit riktig hård kampanjjournalistik en gång. Det var när sjukhuset i Södertälje var hotat. Då jobbade jag på Länstidningen i den staden. Vi drev en kampanj att sjukhuset skulle vara kvar. Då var vi väldigt ensidig i vår rapportering. Det fanns säkert fördelar med att flytta delar till Huddinge, som aldrig kom fram. Men för Södertälje som självständig stad var det helt nödvändigt att ha kvar sjukhuset. Det räddades, och så vitt jag vet finns det fortfarande kvar även om jag ibland läser larmrapporter i min gamla tidning att man vill flytta olika delar av sjukhuset.
Gotland kommer aldrig att stå utan sjukhus. Men det finns anledning att slåss för att vi får ha kvar den service vi vill ha.
Jag fick nyligen en mejlfråga från en läsare som tyckte att vi skulle driva en kampanj med namninsamling mot att rådjuren ska bort från ön. Den kampanjen kommer vi aldrig att driva. Men insändarsidan är öppen för alla synpunkter.
GT kommer aldrig att bedriva någon kampanjjournalistik, utan att ni läsare är medvetna om att vi gör det. Där kommer vi att vara väldigt tydliga. Som med Rädda Gotland-kampanjen.
Ingen gör tv som Tom Alandh. Passa på att njut nu när SvT visar några av hans fantastiska dokumentärer i repris.
Trodde inte att det var omöjligt att en ny vinst från postkodlotteriet skulle landa på Gotland.
Jag har aldrig köpt någon lott i lotteriet trots den massiva stormen av erbjudande som varje vecka kommer i brevlådan.
Därför skulle jag inte ens gräma mig om det var så att mitt postnummer hade vunnit. Jag nöjer mig i stället med stående lottorader som jag aldrig vinner på och lite annat.
Samtidigt kan man ju lätt konstatera att Gotland är en riktig turö. "Lotto-Erik" vann 122 miljoner för snart sex år sedan. Och det här är den andra jättevinsten i postkodlotteriet på två år. Kan det verkligen komma att hända en tredje gång? Statistiskt låter det helt omöjligt.
250 poliser bevakade ishockeymatchen mellan Djurgården och AIK i Globen i tisdags. Skattebetalarna stod för notan. Inte klokt.
Väderprognosen visar att det ska bli sju grader varmt och regn på söndag. Åtta grader och sol på måndag. Är våren på väg?
Trevlig helg!