Härom veckan uppmärksammades Tofta Intressenter (TI) och den ”UPPRUSTNING” som Tofta står inför, i artiklar i GT 28 januari, GA 29 januari och på Hela Gotland. Exempelvis stod det att länsstyrelsen godkänt rivning av och uppbyggnad av en ny restaurang. Och att bygglov väntas inom de närmaste veckorna? Detta gäller PÅ stranden, PÅ samfälld mark och INOM strandskyddat område?

Det som ska rivas är ett korsvirkeshus som legat på stranden i cirka 100 år. Det planerade nybygget ser större ut än det man river?

Är detta starten på en inmutning/privatisering av stranden bit efter bit norrut? Är inte detta början till NEDMONTERING av stranden?

Vill vi PÅ stranden ha restauranger, barer och kiosker som kommer att vara öppna större eller mindre del av året men ändå ligger och blockerar fritt tillträde? Nya moderna byggnader, för ”skönt häng”, men är det långsiktigt?

I GT måndag 28 januari, handlade det om Cecilia Schelin Seidegård, nyinvald i styrelsen på TI. Det jag reagerade på är inte att hon blivit invald i styrelsen, det är nog ett superscoop för denna styrelse och kanske också bra för henne. Nej, det är hur hon uttalar sig. Hon sa så här: ”Det är positivt att den lite sjangserade anläggningen fått seriösa ägare.” Vad betyder detta????

I min egenskap av tidigare ägare till Tofta Strand Resort (TSR) har jag sedan i måndags fått många frågor, som:

1) Menar hon att ni är oseriösa och de (TSR/TI) är seriösa?

2) Jaha, vad har ni gjort som länsstyrelsen inte varit glada åt?

Vi – Tofta Strandpensionat – är ett företag som sedan 50 år gör vårt bästa och i mitt tycke är ett seriöst företag på Stranden. Vi arbetar så mycket vi kan, betalar de skatter och avgifter vi ska, begär in och avvaktar de bygglov och andra tillstånd som behövs, sätter tillbaka den vinst vi fått ut i företaget. Kanske är det andra saker som gör ett företag seriöst?

Cecilia Schelin Seidegård säger i tisdagens GA vidare att hon ”blev besviken när hon kom till Tofta, ”det var inte hennes barndoms badplats”. Är det, vad hon efterlyser/vill återställa så känns det som hon har lite att ta i gällande nya styrelsejobbet?

Vi sålde TSR till TI som vi trodde mycket på och fortfarande hoppas att de klokt och varligt kan förvalta denna guldgruva med alla de resurser de har.

Jag är född, uppvuxen och har jobbat hela mitt vuxna liv på/vid Stranden. Jag manar till att respektera Stranden, de människor som bor, besöker och verkar här, så att vi alla kan få gott liv på denna härliga plats.