Jahaja, nu är det dags igen, att välja våra partier/politiker. Det är svårare nu för oss väljare då alla partier kommer med någon vettig rad, förr visste man vilket parti man röstade på/hörde till, men det är inte lika lätt i dag tycker jag.

Att som parti nu i valtider komma med alla möjliga löften för att vi ska rösta på dem, är väldigt lättvindigt.. verkar det som? För håller ni allt ni lovar? Skulle inte tro det!

Socialdemokraterna som nu styr hade vi ju en förhoppning på, ett parti för oss medborgare, för oss vanliga... Men att höja skatter på till exempel fordon och energi vilket hårdast drabbar dem med låga pensioner, som många har, är för jävligt. Och det drabbar även låginkomsttagare.

Visst skatterna behövs för att vårt samhälle ska gå runt, men det går inte alltid till det rätta. Sjukvård ska fungera, likaså skolan och glöm inte landsbygden!

Vi ska inte ha hemlösa, vi ska inte ha folk som lever på randen till fattigdom, se till att det finns jobb och bostäder till alla. Utbildningar är viktiga men det är också alla ”vanliga” jobb som industrijobb, lokalvårdare med mera med mera. På det viset om det finns mer ”vanliga” jobb så får fler jobb också!

Det är mycket vanligt med egenföretagare i dag, jättebra! Men de kan inte anställa, och man snart inte starta eget för att så många redan har dessa jobb. Och det är ju svindyrt att ha eget, så för att de skulle de kunna utveckla sina företag så måste det bli lättare för dem så de kan anställa och bli större, på det sättet för vi fler jobb också.

Att ta vara på landsbygden i fler avseenden än turismen, där det finns byggytor och plats för många att bo gör det lättare med bygglov och så vidare.

Lokalisera ut större affärskedjor utanför Visby, och skolor och vård måste finnas mer, det gör att samhällen växer!

Sätt inte stopp för stenindustrin på Gotland! Det är en stor del av oss, som funnits länge, och vi använder denna vara i vår vardag varje dag. Tänk på det!

Så socialdemokrater som ska stå för jobben, se till att stenindustrin får vara kvar och utökas.

Det ger jobb och fastboende, det borde vara viktigt!