S har helt tappat det...

Politik2019-11-22 18:22
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Så kom den då. Till slut. Den första stora opinionsundersökningen kom den 15 november och den visade att SD är Sveriges största parti. Ledande socialdemokrater är chockade och förstår inte alls hur det kan ha blivit såhär. För att underlätta ert arbete med analysen kan jag hjälpa till.
Ni har på kort tid lyckats fördubbla vårdköerna i Sverige. 130 000 Svenskar väntar idag olagligt länge på vård.
Ni lovade att vi skulle bli bäst i EU på att bekämpa arbetslöshet. Istället för en topp 10 placering har vi sjunkit ner till 22:a plats av 28 länder. 
Ni lovade ordning och reda och att ni skulle "knäcka den organiserade brottsligheten". Istället är Sverige det land i västvärlden där 15-29 åringar löper störst risk att utsättas för skjutrelaterat våld. Inte mindre än 178 sprängningar har genomförts i år.
Ni pratar om grön omställning. Men sedan S/MP tillträde har istället koldioxidutsläppen i Sverige ökat. Meningslösa åtgärder som billiga el-cyklar och straffskatt på plastpåsar. (Plastpåsar som många experter menar är betydligt mer miljövänliga än textil och papperspåsar.)
När höstbudgeten kom väntade vi med spänning på vilka åtgärder som skulle tas för att få ordning på rättsväsendet, arbetslösheten och miljön. Då visar det sig att den enskilt största reformen gick ut på att ta bort värnskatten. 6 miljarder för att de med riktigt höga inkomster skulle få sänkt skatt.
Jag förstår att s sjunker som en sten.