Det är med stor sorg och saknad som jag lyssnar på Radio Gotland.

Ni säger ofta: ”Vi spelar den gotländska musiken”. Vilken gotländsk musik och för vem? Radio Gotland har varit unik, korats till bästa lokalstation med mera. Dialektal charm med just gotländska artister. Kan ej här omtala alla som verkligen hade det.

Att ni i dag spelar så kallad gotländsk musik betyder att ni spelar modern ungdomsmusik.

Engelska texter mest, av gotlänningar får man tro. Ingen skugga ska falla över dem. Men vilka ungdomar lyssnar på Radio Gotland? De laddar ner sin musik medans vi äldre blir tvungna att liksom hänga med. Men det är nog så att vi äldre vill ha ett mera blandat utbud. Minns själv då jag levererade egen musik till er, och fick den spelad. Den hade anknytning till er underbara ö. Handlade om sommar höst, vinter och vår. I dag är detta otänkbart. Visst måste en radiokanal utvecklas, men att minska vuxenmusiken till den milda grad som gjorts är ej i mitt och andras tycke acceptabelt. Man hör ingen större skillnad på Stockholms P4 eller Radio Gotland i dag. Var är det gotländskt genuina?

Vem bestämmer utbudet? Är det så illa att det är centralstyrt, alltså från cheferna i Stockholm? Många frågetecken här.

När ungdomarna i dag laddar ner, är det nog ändå så att vi äldre kör lyssning ”old school.” Förut var det, och det tycker väldigt många, charmigt att komma till ön och få höra det typiska Gotland i radion. P4 Sthlm kan man vara utan ett tag. Ett brett utbud för alla som lyssnar i stället för att man ska höra en viss artist eller musik på en bestämd tid då det oftast inte passar tycker en stor del

av de människor jag talat med vore bättre.

Detta lilla ”gnäll” kommer säkert inte att påverka någonting, men det är ändå gjort.