Det märks att det är något stort på gång. Köttlobbyn skakar av skräck för att den känner sin verksamhet hotad!

Hur ska man annars förklara deras spridande av illvilliga rykten och felaktiga uppgifter om veganer och djurrättsaktivister och organisationer som Djurens Rätt, som aldrig har använt lagstridiga handlingar för att sprida sitt budskap?

Tänk om de i stället skulle inse att det är dags att ställa om jordbruken från kött- och mjölkproduktion till att producera växtbaserad föda till människor!

Om de kunde förstå att veganer inte ogillar bönder utan den industri som de flesta ännu håller på med – att föda upp och döda levande, kännande varelser till mat för människor.

De bidrag som nu utbetalas till mjölk- och köttindustrin, bör i stället gå till växtodlingar till människoföda. På det viset kunde vi få en rättvisare värld, där maten skulle räcka till fler!

Och våldet mot andra arter skulle kunna upphöra, åtminstone inom jordbruket. Dags att inse att mjölkkonsumtionen aldrig kommer att öka igen! Och att vi inte har någon moralisk rätt att föda upp och döda andra.

Och att omställningen också skulle vara positiv för både folkhälsan och klimatet. Och för en bättre värld med mindre våld.