Svar på insändare i GT 180305. ”Löfven administrerar nationell vårdkris”.

Moderaterna Camilla Waltersson Grönvall och Anna Hrdlicka försöker i sin insändare skrämma slag på alla svenska medborgare genom att påstå att vården i Sverige är i kris därför att Socialdemokraterna inte gör ett bra jobb.

Även KD är inne på samma spår. Att M och KD skulle hålla med om något som regeringen gör i valtider kanske är att begära för mycket men jag anser inte att M och KD ser på saken på ett riktigt sätt.

Det är ingen vårdkris utan möjligen en ekonomisk kris. Det finns både utbildad personal, tekniska resurser och lokaler för att lösa de problem som finns på mindre än en månad.

Om någon är beredd att betala. Ingen jobbar gratis och vartenda företag tar betalt för sina produkter. Även minsta operation kräver specialistutbildad personal och tekniska resurser.

För närvarande är vården finansierad av skattemedel och ingen vill betala mer i skatt, allra minst Moderaterna.

Man vill alltså ha mer och bättre vård utan att behöva betala för det och det tror jag många förstår att Socialdemokraterna inte kan trolla fram.

Att få höra hur Moderaterna har tänkt lösa den ekvationen skulle vara mycket trevligt innan det är val.

Ett parti som använder en massa resurser till att kritisera andra utan att berätta vad de tänker göra för att se till att Sverige blir ett bättre land borde inte få några röster alls!