Gärna kött och gärna närproducerat

Livsmedelsindustrin2019-09-27 11:20
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Kött är ett av baslivsmedlen, kött har ätits av människan så länge människan har funnits. Kött kommer att ätas i fortsättningen. 
Det är just nu stort fokus på köttätande, enligt vissa ska vi minska drastiskt på detta baslivsmedel. Hur tror ni veganer att våra marker skulle se ut om köttätande upphör? Jo, våra öppna marker skulle växa igen totalt om de inte betas av nötkreatur och får, vill ni se det ske? Och hur mycket fiser de stora vandrande hjordarna av gnu, sebra, kafferbuffel, giraff, elefanter och antiloper på Afrikas kontinent ut? Ska vi skjuta bort dessa för klimatets skull?.
Jag håller med om att det är bäst att äta närproducerat men det är ju egentligen inte konsumentens ansvar i första hand att så sker. Så länge det i våra butiker finns kött av riktigt god kvalité och till ett billigare pris än närproducerat från Danmark, Irland och andra länder så kommer konsumenten att välja det i stället för inhemskt. Det är ju i första hand butikernas ansvar, finns det bara närproducerat så har man inget val om man vill ha kött. Kanske kan någon ansvarig för till exempel Willys tala om varför man tillhandahåller billigt nötkött från Irland och billiga kotletter från Danmark när vi uppmanas att köpa närproducerat?