Klintehamnsborna tycker att Fröjel ligger för långt bort!

Det tar bara 10 minuter dit med bil. Men det är så många som inte har bil så antingen far de norröver med buss för bad och vandring eller via Hemse och sen söderöver för friluftsliv på Sudret.

Men i årets socken Fröjel finns det mesta att erbjuda natur- och friluftsmänniskor.

Där börjar den vackra Ekstakusten utmed havet med hotell, vandrarhem, restauranger, kända skeppsättningar, flera hamnar, fågel- och naturområden, gallerier och småföretag och kyrkor med mera.

Men dit kan man inte komma!

Det går bara med egen bil. Åker du dit med buss kommer du inte hem igen och på helger går ingen buss alls.

För att gynna företagsamheten utmed Kustvägen så måste det finnas bussförbindelse flera gånger per dag och inte minst på helger. Gärna en mindre buss med gott om plats för cyklar och som kör varannan timme även kvällar.

Att kunna besöka Gotlands natur vintertid och se ut över Karlsöarna som byter skepnad varje dag, njuta av den fantastiska stjärnhimlen och otaliga fågelarter skulle locka många friluftsturister året om.

Men de vill slippa betala dyrt för bilen på färjan och istället bo på bra hotell.

Vi som bor där och alla som kommer att bo där framöver vill kunna åka till Burgsvik på utflykt eller till Klintehamn för att handla eller kunna ta oss vidare med bussbyte till Visby. Men vi vill kunna komma hem igen.

Nu kör en nästan tom buss 32 denna sträcka. Och det är inte så konstigt för den kör på en orimlig tid och bara åt ett håll per dag och inte helg.

Region Gotland ska väl ge möjligheter till företag, locka turister och ge boende service genom att ordna med bra kommunikation.

Isolera inte Gotlands mest attraktiva områden som folk vill besöka och bo i.