Utmed Kustvägen Klintehamn till Burgsvik går buss 32 en gång per dag åt vardera håll, inte helg. Jag som bor i Fröjel har endast en buss jag kan åka med till Klintehamn för att handla och den går 6.30. Svårt då jag måste vänta ett par timmar innan affärerna öppnar.

När jag sen ska hem finns bara en buss som går 15.30. En lång dag i Klintehamn. Därför byter jag hellre buss i Klintehamn på morgonen och far vidare till Visby och handlar. Där det finns mer att göra under en dag.

Är inte tanken att Klintehamn ska få flera företagare att etablera sig och att servicen förbättras för boende så att fler flyttar dit. Jag bor i ett nybyggt område där 45 hushåll ingår i vår samfällighetsförening. Fler områden ska bebyggas och där finns även två hotell. Men det går inte alls att ta sig dit dagtid utan bil.

Även turister ska kunna åka Kustvägen kommunalt och besöka all spännande företagsamhet utmed vägen, sova över och fortsätta med buss nästa dag.

Cyklister får cykla långt för att få njuta av Ekstakusten, besöka Hablingbo, kända gårdar och sevärdheter utmed Kustvägen. Men det är bara motionscyklister som orkar. Det finns vanliga cyklister som gärna tar bussen en bit, cyklar en bit och bor någonstans på vägen. De är viktiga och kan bli en stor besöksgrupp som gynnar företagsamheten.

Men det måste finnas flera busstider för buss 32. Gärna mindre bussar och som kan ta med fler cyklar än bara två. Utan bil är man helt isolerad i Fröjel med dessa dåliga busstider.