Nu förstår jag Centern på Gotlands landsbygdsstrategi!

Man uppmuntrar Cementa att bryta kalk ner till 55 meter djup varvid Tingstäde träsk och alla brunnar i trakterna av Slite sinar.

I Visby och på mellersta Gotland har vi inte längre tillgång till dricksvatten utan då påbörjas en strukturomvandling av boendet på Gotland.

På norra Gotland finns det vatten i Bäste Träsk och folk bosätter sej således i Fårösund som får en strålande näringslivsutveckling.

Hmmm, nej vänta nu, på norr har vi ju Nordkalk som vill bryta kalk och dränera tillrinningsområdena för Bäste Träsk. Hur gör vi nu, det här var ju inte bra. På Sudret är det ju redan vattenbrist så dit kan man ju heller inte flytta. Nu vet jag vi flyttar till Estland där finns stora oreglerade översvämningsområden. Massor av vatten!

Apropå strandnära byggande så vill Centern att det ska vara möjligt i en större utsträckning. Jaa, bygg nära stranden, stort och pompöst så det syns vem som bor där, det är ju inte vem som helst, gärna ute i vattnet. Inga fegbyggen, lite vatten under tofflorna när man går till brevlådan är bara fint.

OBS! Hoppas ni förstår ironin.