Jag åker med kollektivtrafiken till och från Gothem varje vardag, på eftermiddagarna måste man byta buss för att komma hem.

Det är många som går på och av bussarna där vi byter, vid Bäl bygdegård. När det är snö och minusgrader blir det alltid isgata på rastplatsen där bilar och bussar kört, och man fasar för att halka och går väldigt försiktigt.

23 januari hände det som inte får hända, fast jag tog mig fram sakta då jag visste att det var halt, hjälpte det inte, och utan förvarning flög jag omkull och landade med en duns,.

Som tur var hade jag hunnit hänga ryggsäcken över axeln, bussen till Slite körde just den dagen inte in på själva rastplatsen och stannade bredvid bussen som jag skulle vidare med som den brukar, annars hade jag slagit i huvudet.

Det gick så fort så det svartnade för ögonen efteråt, jag slog tydligen i vänster arm för jag fick dagen efter en ond och svullen hand, vilket efter sjukhusbesök visade sig vara en stukning av handleden.

Typiskt just vänster hand när man är vänsterhänt. Ska inte en sådan plats vara halkfri med tanke på att det är en hållplats för kollektivtrafik och skolbussar?

Det kunde ha varit någon annan än jag som ramlat och gjort sig ännu mer illa än vad jag gjorde.

All snö skulle försvinna dagen efter och jag var så glad att jag klarat mig hela tiden utan att halka och så gick det som det gick.

Jag hoppas verkligen att, när det är snö och is nästa gång, att den eller de som har ansvaret vid Bäl bygdegård, om det över huvud taget är någon som har det och vem det nu än må vara, ser till att det är mindre risk för halka.

Detta så att man som passagerare inte ska behöva riskera drabbas av benbrott eller hjärnskakningar, det vill inte jag och säkert inte de ansvariga för kollektivtrafiken heller.

Det är likadant varje vinter.

Visst, det finns isdubbar, men det känns bökigt att ta på och av när man ska byta buss och bara gå några meter, om man nu får gå på bussgolven med dubbar vill säga.