Vem gör maten?

Gotland2009-02-17 04:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.
Min kamrat genom livet var något av en kokarmor. Har själv alltid gillat att laga mat.
Håll dig ifrån köket. Det var en vanlig replik. Och nästa.
Jag har aldrig stört dig på jobbet. Stör inte mig. Hon visste bättre. Du kan väl fixa lite käk? Eller hur? Visst. Vi dukade snyggt, slog upp en snaps eller korkade upp en flaska.
Vi gillade att sitta vid köksbordet, snacka om dagen som gått, om framtiden och grälade då vi så fann nödvändigt.
Nu bakar jag ännu mitt matbröd. Grahamsmjöl är nyttigt.
Mals inte längre på ön. Sist tvungen bära hem ETT kilo från bodi, tillverkat i Finland.
Är mjölnare, som jag, ett utrotat släkte? Kan det inte räcka med oxkött från Brasilien? Köper det ALDRIG.
Vad blir det av säd gutniska bönder odlar? Mat för bilen?
Läs mer om