Ursprungsmärk fläsket
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.
Och nu har det kommit till fläskets tur, så här lagom till juletid. I och med den uppdagade dioxinskandalen har jag åter igen lärt mig något nytt, nämligen att det är allt annat än lätt att få veta varifrån fläskköttet kommer. Varför är inte gris, liksom nötkött obligatoriskt märkt med ursprungsland?
Med det djurskydd och gedigna kontrollsystem som finns här i Sverige tänker jag från och med nu enbart välja svenskt framöver, och jag kommer bara att köpa rena råvaror som jag tillagar själv.
Men hur ska jag som konsument kunna köpa mina livsmedel medvetet om de inte är ordentligt märkta med ursprung? Jag kräver att det instiftas en lag om obligatorisk ursprungsmärkning på alla råvaror, så jag själv kan välja om jag vill riskera att jag och min familj ska få i oss fläsk med cancerogena ämnen eller skinka från friska och välkontrollerade svenska grisar!