Märk allt kött

Köttproduktion.Arkivfoto: Tobias Wallström

Köttproduktion.Arkivfoto: Tobias Wallström

Foto: Tobias Wallström

Gotland2011-02-08 04:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Självförsörjnings-

graden på svenskt kött är i dag under 50 procent. De flesta konsumenter vill handla närproducerat kött av flera olika skäl.

Man vill vara säker på att djuren är uppfödda med de krav som finns på den svenska djurhållningen. Man vill värna om det öppna landskapet och om de arbetstillfällen som den svenska produktionen skapar. Man vill främja miljön genom att minimera transporterna och stödja produktionsmetoder som inte påverkar miljön negativt.

I dag är det svårt att i butiker och på restauranger urskilja vad som innehåller svensk köttråvara då ursprungsmärkningen inte fungerar på charkprodukter och färdigmat.

Lärbro-Hellvi Centeravdelning kräver obligatorisk ursprungsmärkning av alla köttråvaror i Sverige.

Läs mer om