Man måste kunna lita på innehållsförteckningen för mat

Gotland2005-12-03 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.
Vi har fått en ny och strängare lag om märkning av livsmedel. Det är väldigt bra anser jag.
20 procent av Sveriges befolkning blir sjuka av vissa ingredienser i livsmedel. Dessa 20 procent har oftast också familjemedlemmar som rent automatiskt blir indragna i problemet.
Man väljer ju helst produkter som hela familjen kan äta. Utöver dessa 20 procent som blir sjuka så kommer de som av etiska själ är noga med valet av mat.
Veganer, vegetarianer, människor med olika religioner, ursprungsmärkning av livsmedel etc..
Flera rapporter tyder oxså på en kommande hälsotrend. En trend där människor vill ha en bättre hälsa och ett bättre liv. För alla dessa är innehållsförteckningen viktig i valet av produkt. En utförlig innehållsförteckning där allt står med. Om man inte kan lita riktigt på att märkningen är korrekt så vågar man som allergiker inte chansa och köpa produkten. Många livsmedelsprodukter är felmärkta idag!
Troligen för att producenter och butiksanställda inte har tillräcklig kunskap. Jag vill nu tipsa alla om en föreläsning om märkningslagen på Lövsta den 5 december, gå på den!
Läs mer om